My 2015 Make Up by The Butterfly Project Christmas Box

First and foremost thanxs to The Butterfly Project  who definitely make 2015 more beautiful..Beautiful ke?hew.hew.hew….

My 2015 make Up are basically so simple with the two things MUST have items for me which is an eyeliner and a lipbalm… I’ll definitely go crazy if I loose one of this… 

10928623_10205661530918870_2119933051_n

These years make up routine will start with :

1. Koji Dolly Wink Liquid Eyeliner (Deep Black)

wpid-img_20150129_114820.jpg

My make up routine are surely start with the eye. When the eye is great, the confidence will be burst. LOL! Koji Dolly Wink Liquid Eyeliner (Deep Black) is surely one liquid eyeliner that easy to be handle. It has a great soft and slim brush that helps you draw a line smoothly. It dried quickly and waterproof too!

2. Maybelline’s Baby Lips Electro Pop

10933222_10205661528038798_2131537053_n

For a lips that always dried like mine, a lip balm is a MUST item in everywhere you go. This Maybelline’s Baby Lips Electro Pop has a light color and I love it because it has a great smell.

10934684_10205661532598912_1925349351_n

3. Collection’s Highlight Lipgloss #04 Sparkle

wpid-img_20150129_114855.jpg

This Collection’s Highlight Lipgloss #04 Sparkle really amazed me when I opened it. The LED light are so cool and of cos it will you to stay beautiful in any light conditions you are. The mirror beside it also useful for you to touch up with this only item in your pocket/purse.

10917568_10205661531958896_1762596989_n

Beside it great invasion this lipgloss is also had a great color to pair with a lipstick. It gave you a glossy and shimmering lips.

10917669_10205661531198877_2032486074_n

There it goes my simple make up brought to you by The Butterfly Project Christmas Box!

Beginner Beauty Blogger. 😛

Shamiera Osment

Movie Review : The Book of Life


Animation is one of my favorite genre of film. Growing up in a family who really loves cartoon, animation and anime The Book of Life was a very great story with a great animation and songs. Yeah, animation goes well with the good songs that attracted the kids to stay focus on the story.


This movie screening was a great oopportunity for me to bring my little princess Zahra to hang out with me. So its just me n Zahra that day and I felt sorry for her that she had to wait so long to watch the movie. While I were queue up for the tickets, she was asleep at the the chair. But praise to Allah that she was so behave that day.


Eventhough I had to carried Zahra all the way to the cinema hall, everything was worth all my energy. Luckily she wake up in the hall and tak mengamuk pon… Huhu..

The movie was actually a legendary story of Mexico people. About love and hates between the guardian of the ‘After Life’. It was an amazing story and it was different from any others fairytale eventhough it has the same ending of happy ending. The colorful animation will make you enjoy more and feel happy with it.


My daughter also enjoyed the movie until the end… and maybe you should bring yOur kids to watch the movie too… It worth every sen when you see the smile on their face…


Still on my journey of my book of life.

Shamiera Osment

Movie Review : Annabelle

Last night was so awesome because I had a fun time with my BFF watching The Annabelle and meet the Annabelle cosplay..hihi… and of cos I had to thank to Nuffnang , Budiey and Tupai.com for let me win this great movie passess! Nampak tak kegigihan nak tengok cite Annabelle ni.. I love Horror movie and I bet ghost hate me ! LOL!



Before Conjuring, there was Annabelle… So Conjuring mmg awesome kan? Annabelle so so je la.. sebab the ghost was actually the Satan, (of cos la hantu tu syaitan kan?)kikiki..i mean what are so afraid of the doll? Annabelle doll tu xde pon wat aksi tersenyum pon..sila jgn chuak memandangnya… and there is no demonic possession in the movie… Me mmg la suka tgk org kena rasuk ni..since sekolah lagi kot.. hihi.. rase sgt thrill… But then, this movie had a few scene that me feel goosebumps… and my BFF yg penakut ni pon dok tutup muka je.. huhu..


Annabelle was a story of a beautiful couple who are waiting for their newborn child. Before their daughter were born, there was an incident in the house that summon the Satan to after them. Lot of thing happened after their daughter were born where it begin the thrill of this movie. 

Conclusion don’t expect too much with this haunted doll because it had the happy ending.. haha…



Ghostbuster!
   
Shamiera Osment

Movie Review : As Above So Below???

Last night after Fateh discharged Bonda terus keluar berpoya-poya tengok wayang..Al-maklumlah seminggu lebih terperap dalam hospital..release tension la sket and thank you again to Nuffnang yang sudi kasik ticket free kat iols…  Nak ticket free kena gigih jugak tao..bukan tetibe dapat email dapat ticket free..join la contest kt blog Nuffnang k…

google pic

First off all filem nie menggunakan konsep  “found footage,” “shaky cam,” or even “mockumentary” atau dengan ayat lebih simple “amik video sendiri” seperti kaedah cerita Paranormal Activity dan filem Highland Tower. So mmg kaedah nya siapa tak suka filem camni xyah la pening-peningkan kepala pergi tengok.. For sure pening pale at the end n lagi dramatik anda boleh loya n muntah..haha..over..tapi seriously mmg pening.. tp saya ok je.. hik.hik.hik


As Above So Below mengisahkan pengembaraan Scarlett seorang Dr. yang obses dengan ilmu kimia dan ancient things yang membawa beliau mengkaji sejarah zaman dahulu.. kepercayaannya membawa dia pergi ke satu terowong gelap di bawah bumi romantic Paris ke suatu alam yang lain… 

Detik mencemaskan adalah ketika di dalam terowong ni..for sure anda akan terkejut dengan perjalanan cerita yang penuh aksi mendebarkan dan kejutan… 

Conclusion, As Above So Below means that apa yang kita buat di atas itulah yang bakal kita terima di bawah and as a Muslim mmg kita wajar percaya itu kan… Balasan di akhirat itu pasti.. so kena bertaubat selagi masih diberi kesempatan.. Insha Allah…

Movie ni boleh diberi 4 bintang kerana mmg sangat psycho..hihi.. go check it out peeps!

Shamiera Osment

Expendables 3 : Awesomeness!

Expendables 3 adalah sambungan kepada Expandables 1 and 2 merupakan filem aksi yang menampilkan ramai pelakon hebat Hollywood seperti Syvester Stallone, Jason Statham, Antonio Banderas, Jet Li dan ramai lagi…
List para pelakon
The Expendables 3 kali ini memaparkan kelainan dengan membawa masuk watak-watak baru yang merupakan pelakon-pelakon muda bagi memberi impak yang lebih versetail terhadap jalan cerita dan aksi yang di lakonkan..
Watak-watak baru memaparkan aksi yang lebih moden menggunakan gajet yang terhebat dan bergabung dengan watak-watak lama yang sentiasa hebat dengan aksi-aksi lasak mereka dan memberikan impak yang sangat cambest kepada filem ini…
  

Jom layan trailer cite nih…

Sesiape yg mengikuti cite nie mmg x rugi g tengok..mmg dari start sampai abes action dia  xhenti yang penting semuanya seems logic.. xde la orang kate ceh, nipu nie…mmg xde ok.. and I can wait/hope ada lagi next sequence… woot!!!

TQ NUFFNANG!
Love to the max!
Shamiera Osment


Movie Info

In THE EXPENDABLES 3, Barney (Stallone), Christmas (Statham) and the rest of the team come face-to-face with Conrad Stonebanks (Gibson), who years ago co-founded The Expendables with Barney. Stonebanks subsequently became a ruthless arms trader and someone who Barney was forced to kill… or so he thought. Stonebanks, who eluded death once before, now is making it his mission to end The Expendables — but Barney has other plans. Barney decides that he has to fight old blood with new blood, and brings in a new era of Expendables team members, recruiting individuals who are younger, faster and more tech-savvy. The latest mission becomes a clash of classic old-school style versus high-tech expertise in the Expendables’ most personal battle yet.

Family Day Warisan Mat Kelan and Saoma (WMKS)

       Hari keluarga Warisan Mat Kelan dan Saoma kali ketiga diadakan di Le Village Resort, Kuantan, Pahang..Family day kali ni 2hari 1malam je…sangat seronok juga tapi tak puas..xdapat byk hadiah…hihihi..lagipon sekejap sangat.. n my family and I x puas na men air laut…
Le Village Beach Resort

         Alkisah perjalanan family day… check in pukul 2..arrived dlm kul 1330..so lepak tepi pantai dulu..bersalm-salaman dengan sanak saudara.. Mak Anjang n Mak Cik lain ade sediakn nasi dagang. nasi impit n mcm2 lagi..so boleh mkn dulu sambil tggu na check in…pastu dpt je kunci bilik trs msk bilik tido…hahaha…

Bonda with El-Fateh

        Aktiviti start kul 1730..pertandingan mewarna..so xde sape na mewarna..Zahra n Fate still xckp umur..so kitorang mandi kolam la..hihi…then feeling2 na mandi pantai..so g ke pantai..aduyai angin kuat gile..surfing mmg best la.. El-Fateh pon da terketar-ketar kitorang lari masuk kolam blk..huhuhu

Anak-anak saudara yg gigih mewarna…

Arsyad yg super happy.. Zahra super blur…

El-Fateh with Kanda

Still kekwat..

        Malam lepas maghrib ade bbq dinner..ade ayam n daging n ikan bakar resort sediakn..n of course ade lain2 appertizer, soup(mushroom soup) kak long kate die masak lg sedap..huhu..dessert pon sekadar kek bua yg dletak icing..n pudding n buah-buahan… BBQ nye food ok la..tp dagingnya sangat la keras..sebabnya daging tu RARE..merah lagi..urmmm..n nasi goreng pon digoreng ala kadar je..yg plg best kambing yg dibawa sendiri..dorang je tlg bakar kan..hahaha…

Na mkn..lapar nie..

          Aktiviti malam adalah lucky draw yg dbahagikn kpd 2 kategori, Dewasa n Pasangan.. so me mmg kategori pasangan la..me dpt la iron Philips..ok la.. My mom dpt cofee maker Pensonic yg kak long sponsored..hahaha.. Kak long dpt pasta maker.. my sis ima dpt set tipuware bserta gula didalamnya.. lol! nisha dpt table lamp n hakim dpt speaker kecil.. then ade game meneka kacang.. me teka name atas name Az-Zahra dpt no 9 n dpt powerbank cap ayam n abg long dpt no 2 n dpt stove..itu je hasil kutipan mlm tu..

Hadiah kami sekeluarga…

      Esoknya after breakfast we all ade aktiviti sukaneka..ade game boling kelapa, dart, msk bola ping pong dlm bakul n kutip gula-gula..me xde menang ape2 pon…sgt tidak hebat..dpt kutip gula-gula ngn anak-anak je.. 🙂 ..my sister Salma n her husband mng 1st prize men dart..

Juara Baling Dart

Boling kelapa…

Hadiah-hadiah yg disponsored oleh ahli keluarga…

Nampak x permainannya? mak2 yg lebi kan..hiihi

My happy family

      After that, budak2 bujang men bola tampar pantai n me bwk anak2 mandi kolam lagi…blk otw ke KL anak2 terus demam…sian anak2…pastu check out and lunch…

      This is the 4th or 3rd time me dtg ke Le Village nie.. dtg dulu pon sbb family day pejabat JKR abah..resort ni mmg best.murah n selesa..Family Day WMKS nie dorang ade sponsor hamper, bg free 2 blk and also ade lagi discount… Resort ni ade chalet and also blk hotel..me dpt blk Hotel coz yg chalet sume makcik2 punya..

   Thats all report Family Day WMKS kali ke-3…Hope next time ada byk lagi games n karaoke
..last time me mng.thn ni dorang xwat laks…huhu..ok bai…

We are the Warisan Mat Kelan and Saoma…

Love.Hate.Wisdom