Movie Review : Rentap

First time buat review film Melayu, bukan tak support film Melayu tapi xpernah dapat invite nak ke screening.. eh ceh! Perlu ke dpt pass baru nak buat review? hahaha.. Tp kalo xdpt tiket free mmg x g la tgk wayang..sekarang zaman berjimat cermat… harga tiket wayang boleh dapat ayam seekor.. hahaha<—- ini semua poyo

Actually xg tgk wayang cite Melayu sbb takut pulang dengan kekeciwaan.. hew hew… Last time tgk ¬†wayang filem Jin Pakai Toncit me pulang dengan agak keciwa.. Tapi filem Rentap ini adalah antara genre filem Melayu yang best yang suka untuk saya tonton kerana…

1. Ada aksi Parkour – sukan extreme yang memang best.

2. Ada Elfira Loy yang cute.

3. Kelakar- jalan cerita yang tak boring dengan lawak oleh Syafie Naswip aka Rashid

4. Jalan cerita yang tidak mengarut dan boleh diterima akal. 

5. Banyak aksi lasak.

Filem Rentap adalah filem aksi komedi yang mengisahkan tentang dua beradik yang meminati sukan Parkour. Sukan lasak ini berasal daripada negara Perancis yang baru lagi mula di minati di negara kita Malaysia. Sukan Parkour adalah antara salah satu sukan extreme seperti skateboarding and wall climbing. Saya pon mmg lame dah teringin nak belajar aksi Parkour ni tapi asyik mengandung je..dok diam-diam sudahlah kan…hahaha



Filem Rentap yang hero dan heroin nya adalah Zahiril Adzim, Elfira Loy dan Syafie Naswip, antara muka baru yang menjadi hero filem . So tidak lah bosan dengan muka-muka yang biasa membintangi filem kan? huhu

Jangan lupa kawan-kawan semua pergi menonton filem Rentap di pawagam berhampiran anda mulai hari ini.. 4 December 2014…

Support Malaysian Filem!

Love.Hate.Wisdom

Shamiera Osment

Movie Review : The Book of Life


Animation is one of my favorite genre of film. Growing up in a family who really loves cartoon, animation and anime The Book of Life was a very great story with a great animation and songs. Yeah, animation goes well with the good songs that attracted the kids to stay focus on the story.


This movie screening was a great oopportunity for me to bring my little princess Zahra to hang out with me. So its just me n Zahra that day and I felt sorry for her that she had to wait so long to watch the movie. While I were queue up for the tickets, she was asleep at the the chair. But praise to Allah that she was so behave that day.


Eventhough I had to carried Zahra all the way to the cinema hall, everything was worth all my energy. Luckily she wake up in the hall and tak mengamuk pon… Huhu..

The movie was actually a legendary story of Mexico people. About love and hates between the guardian of the ‘After Life’. It was an amazing story and it was different from any others fairytale eventhough it has the same ending of happy ending. The colorful animation will make you enjoy more and feel happy with it.


My daughter also enjoyed the movie until the end… and maybe you should bring yOur kids to watch the movie too… It worth every sen when you see the smile on their face…


Still on my journey of my book of life.

Shamiera Osment