Family Day’s Out: District 21 in IOI Mall Putrajaya Superb Chaos!

Family Day’s Out memang aktiviti keluarga yang di tunggu-tunggu.. Sadly last year we dint managed to plan for any trips because of many reason.. Firstly because mak kalo nak berjalan nak semua anak dia ada sekali…huhu.. So last Thursday semua my siblings available only the ipar-ipar je busy keje…



Here we go District 21! 




For anyone yang tak tahu kat mane District 21 ni.. ok.. it located at IOI Mall Putrajaya at the first and second.. For registration go to First Floor ok… Kena queue untuk register at the machine first.. Add semua name yang datang nak main and nak duduk tengok sahaja pon boleh… Masa weols pergi still tengah promotion price which is RM55 per pax and ada pakej buy 3 free 1… murah ok.. Pasni price dia RM75.. Xperasan la start bile.. Yang nak masuk teman.tengok.melangok.amik pic family beraksi RM15 tp time promo free je…




Before masuk boleh amik picca dulu kat wall yang cantik and kerusi yang freak…hihi.. Overall me mmg suka tengok konsep District ni… mmg best…


Kaunter Ticket


Me with Fateh!


My sis with her baby Aqeed

Walaupon semua siblings ada tapi tak semua pon main.. Me of cos preggy mommy. My sis Salma ada baby kecik yang xde sape nak jaga sangat..hahaha…n my Sis Hikmah takut penat cos malam nanti dia kerja… Mak of cos tak minat.. Abah Atuk yang penyayang-tukang jaga cucu… 🙂



berselirat sekali tmptnya kan


District 21 ni berkonsepkan theme park yang extreme di mana kita akan melakukan aktiviti-aktiviti sukan lasak seperti wall climbing, bmx and also ada carousel for kids kt second stage. Aktiviti yang paling santai off course melompat-lompat atas trampoline. Yang penting ramai sangat queue nak melompat-lompat tu.. Seronok kan..melompat tinggi-tinggi.. 🙂



they only sell drink n ice cream


Banyak juga aktiviti yang ada untuk di cuba and you have to queue to get your turn.. So pergi time public holiday memang nasiblah nak menunggu kan.. So kalo nak best pergi weekdays lah..





District 21 ni mmg seswai untuk beginner yang suka aktiviti lasak nih sebab aktiviti memang tidak terlalu mencabar except sky trail and wall climbing tu.. Sky trail tu kalo tgk pon gayat tapi me memang teringin nak mencuba.. geram pulak xdpt join aritu.. Wall climbing mmg sentiasa mencabar sebab menggunakan kekuatan tangan kita.. and ada satu wall tu siap boleh challenge masa ngn org sebelah… nak lawan?



FATEH xpandai Jump!


Keselamatan diutamakan, dont worry k… Diorang ada sediakan new socks utk main kat Trampoline and masa main kat Maze tu ada kasi glove.. Pastu sume boleh bawak balik… 


crawling in the Maze


Lagi satu yang me teringin sangat nak buat kat sini ialah Slam Dunk..hahaha.. Lompat and shoot bola.. Best kan? Barulah Anamichi Sakuragi.. LOL!


i really tempting to do this!


Nisha sliding down

Aishah n Hkim tgh climb


My sis Atikah on the top


Masa menunggu adik-adik bermain kami sempat g makan Ayam Penyet kat atas tu.. Sedap juga sambal nya..and Lele nya pon sedap rangup..hihihi… Overall aktiviti dorang hari tu amik masa dari pukul 11-4… Ramai orang kot.. Oh yang penting tiket tu untuk all day.. Boleh kuar masuk..main sampai puas.. Berbaloi lah RM55 tu kan…

Tapi my sis Hikmah kata best lagi dia main kat Skytrex kat Langkawi dengan price offer and kat Shah Alam pon ada satu..ape ntah.. malas amik port lagi sebab tak boleh nak join pon… Sabar je la hati…


my sis Aishah Jump and Catch


Oklah thats all pic yg sempat dirakam melalui lensa kesayangan Canon I.. Pastu tetibe dia rosak..sadis lah hai.. tak sempat nak amik pic adik-adik tengah main Sky Trail yg amazing tu… Nak kena g Canon Centre la ni… ke ada nak blanja camera baru? hahaha

Ok for more about District 21 check their website http://www.district21.com.my/

I love Flying Fox.. ^_^’

Shamiera Osment

disclaimer : This is my personal view and a free advertising.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s