Children Grow and Learn with ChiChi & ChaCha Star Search

Anyone kids, brothers or sisters are watching the Malaysian education series ChiChi and ChaCha? 

One should remember the cute characters of the tiger ChiChi and ChaCha also the energetic orang utan name Atan. Of course the cute girl and boy like Sweet and Afieq!

On the 15 and 16 November, taking place at Main Place, USJ 21, 50 participants from as young as 6 to 18 years old competed for the chance to be the next ChiChi & ChaCha star. Aimed at providing children the opportunity to grow and learn social and leadership skills whilst showcasing their talents, the event was organised by proPassion Communications, a student PR consultancy of Taylor’s University.

Managing Director Big Fish Media Michael Lim (left) and Executive Producer of Big Fish Media Jojo Struys (third from left) presenting the mock-cheques and certificates to the winners of “Be the Next ChiChi & ChaCha Star”, Crystalbelle Wong Shiang Yi, 11 (second from left) and Leong Sawyer, 6 (right).  
proPassion Communications is led by Thaera Yousef, advisor and lecturer of Taylor’s University, coached by industry mentors, Group MAD and supported by Big Fish Media who owns the intellectual property of ChiChi & ChaCha, the first children’s edutainment series combining live action and 3D animated characters that recently premiered on Astro Ceria (Channel 611) and Astro Maya HD (Channel 135) on 11 October 2014.
Hosts of the ChiChi & ChaCha TV show interacting with the audience during their special appearance at the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search.

Executive Producer of Big Fish Media, Jojo Struys shared, “Featuring a dynamic group of high energy TV hosts, ChiChi & ChaCha utilises various mediums such as song, dance, music, as well as 3D animation to create a positive environment that educates as well as entertains. The “Be The Next ChiChi & ChaCha Star” talent search complements our efforts and vision to ensure a fun-filled environment for children all around Malaysia to grow and learn.”

ChiChi & ChaCha TV show hosts Harris (left) and Sweet (right) teaching the crowd the steps to the ChiChi & ChaCha dance during the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search. 


“To raise awareness of ChiChi & ChaCha, we were very happy to be able to collaborate and support proPassion by presenting them an opportunity to work on a real-time campaign,” added Struys.

Thaera Yousef said that the teaching approach for this project is experiential learning, where students learn through action, discovery and exploration. ” Being able to learn outside the classroom and have a hands-on experience is a powerful tool to develop students’ skills and gain knowledge of the industry,” added Thaera. 

Emily Yeo Jing Yong, 12, performing her belly-dance routine on stage during the Grand Finals of the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search on Sunday orgranised by proPassion Communications.

Prior to the event, hundreds of entrants submitted their 15-second-long video showcasing their dancing, beatboxing, singing and body-bending abilities among others via proPassions’s Instagram and through onsite prequalifying video shoots in multiple talent studios.
Winner of the Girls’ Category Crystalbelle Wong Shiang Yi, 11, interacting with the audience during the Grand Finals of the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search on Sunday.


Only 50 shortlisted participants competed in the Challenge Round on Saturday to secure one of only ten spots in the Grand Finals where they were judged based on 3P’s; Performance, Potential and Personality.

Boys’ Category winner Leong Sawyer, 6, entertaining the crowd and judges during his beatboxing performance in the Grand Finals of the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search on Sunday.

At the end of the two-day event, beatboxer Leong Sawyer, 6, and singer-dancer Crystalbelle Wong Shiang Yi, 11, emerged as champions, earning them each a spot in the 2015 ChiChi & ChaCha roadshow where they will stand a chance to train, choreograph and perform with the show’s award-winning hosts, Sweet, Afiq, Farisha, Leen and Harris. The two winners also walked away with RM 1,000 in cash each.

Levin Loh, 9, a finalist in the Boys’ Category of the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search showing off his ‘popping and locking’ skills during the event’s Grand Finals.

Wong said, “I tried my best in the competition and I’m happy that many of my family and friends came out to support me today.”

Children from the audience learning the steps to the ChiChi & ChaCha dance during the teaching session conducted by ChiChi & ChaCha TV show hosts, Harris and Sweet during the event. 

The judging panel for the Grand Finals was made up of prominent locals like Genervie Kam, previously a judge on Astro Ria’s Akademi Fantasia, ChiChi & ChaCha TV host Harris, producer of the ChiChi & ChaCha show Ryan Gerard Felix, professional musician Stan Calvin and Cleona Lee, the general manager and stage director of Mizz Nina Production. Audiences also took part in the event by voting for their favourite contestant to receive “The Popularity Award”, which went to Leong for his entertaining beatboxing skills.

Sharing on his win, Leong, who has only been beatboxing for nine months said, “I’m happy that I won and I’m excited to go on tour.”
Struys added, “All the kids did such an amazing job and I’m just so shocked to see how young and how brave they are. They were so incredible.”
Storm Kids of Pro Danza Talent Studio delighting audiences at the “Be the Next ChiChi & ChaCha Star” talent search with their energetic dance number.

During the talent search, audiences were entertained by ChiChi & ChaCha mascots and learnt the ChiChi & ChaCha dance steps directly from the TV show’s hosts, Sweet and Harris, who have won top prizes in nationwide talent competitions like Idola Kecil and Ceria Popstar. Children also won exclusive ChiChi & ChaCha merchandises through a colouring contest that took place.
Leong Sawyer, 6, shows off his breakdancing abilities on stage during the photo-taking session as finalists of the talent search, judges, mascots and Managing Director of Big Fish Media Michael Lim and Executive Producer of Big Fish Media Jojo Struys look on. 


For the fifth year running, Group MAD collaborated with proPassion Communications as an industry mentor in providing students with practical advice on numerous events.

“At Group MAD, we strive to help clients improve performance by building great brands and inspiring leaders. Through the mentoring with proPassion, it is also a way of us playing a part in shaping these young leaders into the professionals that they will become in the future; by helping them to learn the ropes of the industry through hands-on experience,” said Crystal Koh, Group MAD Branding and Communications Senior Manager.
“We hope that it was a learning experience for them as much as it was for us as we are constantly inspired by their passion and willingness to learn,” added Koh. 
The non-ticketed event was supported by BROS, Big Hug Burger, Faber-Castell Malaysia, Foodpanda, Kiz Sport & Gym, MacGician Distribution, Molly Fantasy, Planet Popcorn and Yites Studio.

Love.Hate.Wisdom

Shamiera Osment

All picture were credited to : Calvin Wong Chi Yoong/proPassion Communications and Choo Teck Poh/proPassion Communications


About ChiChi & ChaCha
ChiChi & ChaCha is a children’s programme that features five teenage celebrity hosts and 3D animated characters who educate children through song, dance, story time, arts and crafts and interactive problem solving. It is an edutainment brand that creates 360 content for children. The 30-minute show airs three times a day, every Monday to Friday on Astro Ceria and Astro MayaHD.
About Big Fish Media
Big Fish Media (BFM) is the owner and creator of the children’s edutainment TV programme ‘ChiChi & ChaCha’. Kynite.tv and Educate To Learn Sdn Bhd (e2L) have collaborated on producing edutainment content for children. BFM has its own research house for education for kids working with e2L and also its own production/post-production and animation studio. It works with licensees on its franchise and is able to re-distribute licenses back in Malaysia.
For more information, please go to www.bigfishmedia.com.my
About proPassion Communications
proPassion Communications is a Public Relations Student Consultancy by the School of Communication of Taylor’s University. It is a component that is part of the Bachelor of Mass Communication that promises to demonstrate passion, professionalism, and quality services to reach clients’ goals.


Advertisements

THE TIGER WILL BE UNLEASHED!!!

Onitsuka Tiger launches first Japanese themed concept store in Malaysia

Any fans of Onitsuka Tiger shoes? Well guess what, Onitsuka Tiger, the Original Japanese Sports Fashion Brand will be launching its first concept store in Sunway Pyramid this November 25th. It such a great news for the fans right? Soon you will get the chance to visit Onitsuka Tiger own concept store and be amazed with the product line.



In conjunction with the store opening, Onitsuka Tiger is set to re-launch the brand in the new millennia since it’s founded by Kihachiro Onitsuka in the post-world war 1949. Onitsuka Tiger is a sports lifestyle brand mixing the fine arts and traditions of the East with the seductive urban design styles of the West, which will be seen in the new outlet at Sunway Pyramid.


Can’t wait for the opening…


Start your saving Tiger!


Shamiera Osment

About Onitsuka Tiger
In 1949, Kihachiro Onitsuka established Onitsuka Tiger, the forerunner of ASICS. It began with a commitment to promoting youth health, and has gone on to play a part in most major Olympic games. The famous Tiger stripes are synonymous with sporting triumph. The legend lives on today in the fusion of Japanese heritage and contemporary design. The spirit of Onitsuka Tiger is reflected in each collection of unique sneakers, apparel and accessories.



L’OREAL PARIS BEAUTY COUNTDOWN CONTEST

L’oreal Paris is one of the trusted and well known brand. I always love L’oreal Shampoo that really goes well to my hair and of course it makes my hair smell good! Contest freak like me sure does excite when received the news that L’oreal Paris is having a #BEAUTYCOUNTDOWN CONTEST! 



Head over at www.lorealbeautycountdown.com.my for the details of the contest. The contest are starting from now until 31st December, 2014. Get ready to shop your way to a grand prize of a car worth more than RM100,000 or win daily and weekly prizes. That’s 10 weeks in total that will rewards you with a lots of L’oreal Paris product. 

 HOW TO JOIN???
  1. Spend over RM20 on L’Oréal Paris products
  2. Upload a photo of your receipt
  3. Answer the questions on the website
  4. Shop more to increase your chances of winning


GRAND PRIZE: A CAR WORTH OVER RM100K

HOW EXCITED TO WIN A CAR, RIGHT?


A mystery prize will be revealed every week on  L’Oreal Paris Facebook Page

THAT KITCHEN AID IS ONE OF MY WISHLIST!

Daily Prizes for Shoppers 3 X L’Oreal Paris Hampers worth over RM100



So what you waiting for? Go shop till drop your favorite L’oreal product or may its time to stock up your beauty product stock and even do a welfare, a gift for your love one for Christmas.. Because the more you shop the higher your chance to get the car… My tips as so-so compers, 1k worth of buying will not ensure you to win the 100k car… so increase your chance people…

Be a L’oreal Santa will you?

Shamiera Osment

Ubat Selsema Terbaik Untuk Anak…

Last Tuesday, bangun tidur n menghadap muka anakanda yg suddenly had a fever n flu… Bonda n Abi mula la risau.. Bonda lagi la risau kalau El-Fateh xsihat..takut kejadian lame berulang kembali..huhu

So end up Bonda n Abi decide nak bwk anakanda berdua g taman..kasi dorang jogging n berpeluh …

Alhamdulillah cuaca hari itu sangatlah baik dengan panas yg terik…huuuu …berpeluh Bonda…


Zahra n Fateh pon gagah jugak berjogging di taman n main playground. Tp Zahra main kejap je dah xna.. Takut katenya… Apa yg ditakutnya pon xtao… Selalu sampai xna blk..ni da demam mmg xna main la..kesian plak…

Taman Kiara ni mmg la agak best sbb ade anak sg.. Mmg parents suka bawak anak-anak main sg sni..ala2 picnic n main istana pasir… So sbb unplanned punya things Bonda xde la bwk any beach tools n cloth.. Zahra n Fateh dok main pki pampers je.. So hari weekdays n time lunch mane ade org kt tmn tu..mmg our family je ade..huhu

After taking pic n main renjis-renjis dipilis Zahra pon da merengek-rengek kitorang pon blk…

N that evening both babies Alhamdulillah dah xde demam n selsema pon berkurang… So ubatnya just a fresh air… Akibat dok bwh panas tu pon selsema kuar byk n jadik kering..best x?

Kalo xcaye len kali leh try jugak…

P/s: Kalo xjadik xleh nak blame me jugak..semua in God hands.

Bonda Zahra n Fateh,

Shamiera Osment

Blogger Buat Duit Online

Buat duit secara online bukan lagi asing pada masyarakat umum yang rata-rata sekarang ini pengguna tegar talian internet. Pelbagai medium wujud di alam cyber ini untuk diguna pakai oleh semua pihak bagi menjana pendapatan sampingan. Selain surirumah dan peniaga, Blogger juga adalah antara pengguna yang bijak dalam membuat duit secara online ini… 

Penglibatan saya di dalam dunia blogging ini juga adalah berniat untuk mendapat side income bagi menampung keperluan keluarga dan anak-anak. Antara usaha yang saya sendiri lakukan adalah melalui medium-medium yang di tawarkan di dunia blogging ini. Medium-medium utama yang ada di dalam dunia blogging antara adalah :

1. Banner Pengiklanan

Banner pengiklanan adalah top medium yang boleh diguna pakai bagi menjana pendapatan dengan hanya klicks di webpage or blog anda. Sebagai seorang yang amatuer dalam bidang blogging ini dengan pageview yang memamg xpernah reach 500 viewer sehari apatah lagi seribu, so adalah memadai saya menggunakan platform yang free dan mudah seperti Nuffnang.  

Walaupon setakat bertarikh hari ini saya tidak pernah lagi mendapat income dengan Nuffnang tapi harapannya adalah rezeki nanti..HUHU! CPUV pon firstime dapat haritu… 



Nuffnang juga berkawan baik dengan Churp Churp! dimana mereka adalah pengiklanan yg agak top di Malaysia. Churp Churp! juga adalah medium pengiklanan yang mudah utk link di copy paste dan ajak kawan-kawan tolong click… 8share pon demikian.. Maka jika anda gigih banyak lah income anda… 

Akan tetapi banner pengiklanan lain seperti Adsense , H12 juga adalah antara yang top memberikan income kepada blog-blog yang memaparkan iklan mereka di blog.. dengan pageview yang berKKK boleh lah apply utk beriklan dgn Adsense.


Selain dari income hasil memaparkan iklan utk company di atas, Blogger juga buat duit dengan menawarkan tapak iklan untuk di sewa di blog mereka. Antara blogger hebat seperti Hasrul Hassan ada menawarkan tapak iklan di blog beliau untuk di sewa. Dan mengikut pemerhatian saya(follow timeline di facebook) income beliau dari tapak iklan juga tidak putus-putus.. 

HasrulHassan.com


Rezeki kan? Tapi Blogger bukan suam-suam kuku tapi sejuk beku seperti saya ni tak berpeluang lagi untuk memperoleh income dari segi ini.. Insha Allah satu hari nanti.. 

2. Product Review/ Advertorial

Product review atau advertorial adalah medium yang menawarkan keuntungan dan bonus kepada Blogger-blogger di mana pada kebiasaannya mereka di berikan product daripada sesuatu company untuk digunakan dan membuat ulasan tentang product itu. Bonus juga kepada company yang memberikan duit untuk product mereka di review.. Mmg seronok bukan?

Source : Google


Ramai Blogger-blogger femes seperti arwah Ami Schaheera yang selalu di tawarkan produk yang best untuk di review seperti handphone , barangan kosmetik dan juga lain-lain. Antara lain juga Blogger membuat duit apabila di panggil untuk hadir ke event mereka untuk mempromosikan product terbaru mereka, mereka juga di bayar dan di beri sedikit token penghargaan seperti goodies beg.

Saya honestly tidak pernah lagi mendapat bayaran untuk hadir cover event tapi dah cukup berpuas hati sebenarnya jika di panggil untuk hadir cover sesuatu event. Dapat makan and goodies beg pon Alhamdulillah.. Bukan senang untuk naik di dalam bidang yang terlalu ramai pesaing ini kan, so jangan demand sangat… So antara event yang pernah saya cover adalah event :

1. Domino’s ” A Beary Good Reason to Celebrate” 
2. Cons Project KL
3. Dialogue in the Dark
4. Nike Air Force
and others… 

Antara event yang best pergi adalah dapat voucher free pizza and juga dapat voucher RM100 x 2.. So aritu dapat beli kasut Zahra yang hensem dengan harga RM39 je… Jimat duit Bonda.


3. Affiliate

  1. Affiliate marketing is a type of performance-based marketing in which a business rewards one or more affiliates for each visitor or customer brought by the affiliate’s own marketing efforts.

    Source ;Google

Buat duit dengan skim Affiliate adalah cara Blogger buat duit dengan mudah dan masyuk jika berjaya dan berani mencuba. Tuan Denaihati adalah antara rujukan saya yang mahir dalam teknik Affiliate ini,  di mana anda boleh try ushar tengok tips-tips yang beliau tinggalkan di blog untuk para pembaca ikuti.

Antara kaedah yang boleh di cuba untuk buat duit dari segi Affiliate ialah dengan :

1. Buat Duit dengan Affiliate- Teknik SEO Merah Jambu
2. Buat Duit Hari-hari dengan World of Hijab

4. Blogshop


Blogshop pula adalah satu platform di mana seseorang itu membuat blog untuk menjual sesuatu produk atau perkhidmatan. Ramai Blogger-Blogger hebat yang pada permulaan memperkenalkan produck mereka di blog sendiri dan sekarang sudah mampu tersenyum lebar di kedai dan butik mereka sendiri. Antara yang terdahulu saya kenal adalah geng Scarflet yang merupakan Hijabista. Mereka merupakan idola dan peneraju fesyen Muslimah di Malaysia bagi kalangan remaja. Antara Blogger yang terkenal adalah Arwah Ami Schaheera, Vivvy Yusof (Fashionvalet.com), Jezmine Saidan (old blossom box store) juga Nadia Sabrina (aere).

Source :google

Saya sebagai Blogger baru belajar ini juga mengambil pendekatan untuk menggunakan Blog untuk berniaga. Antara produk yang saya jual adalah cookies and cakes, dan saya ada juga membuat blog untuk menjual barangan kanak-kanak tetapi masih lagi hambar blog itu..sadis… Jemput singgah my blogshop untuk cuci mata dan komen anda sangat saya hargai untuk memperbaiki lagi mutu bisnes saya… 🙂 

5. Contest/ Giveaway

Lastly, Blogger juga semestinya seorang yang gigih kan? So yang gigih dan rajin masuk contest dan giveaway dapat lah hadiah cash atau pon barangan. Setakat penglibatan saya di arena contest di Blog saya baru pernah memenangi RM10 dari contest di Blog saudari Merlyn Hasshim. RM10 pon duit. Rezeki juga. Alhamdulillah…


Dan sekarang ini tengah berusaha sehabis baik untuk mendapatkan hp idaman iphone 5s dari contest anjuran Denaihati.com yang begitu lumayan dengan 5 buah iphone 5s yang ditawarkan… Terliur sangat ni…

Dan akhir sekali terima kasih tidak terhingga kepada penaja-penaja hadiah lumayan lagi menggiurkan ini… 

Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip

Semoga ada rezeki untuk saya memenangi handphone idaman hati ini…

Itulah sahaja tips-tips untuk blogger buat duit online yang dapat saya coretkan mengikut pengalaman saya sendiri dan semoga ia memberikan tunjuk ajar kepada para pembaca blog saya yang tak seberapa ini…

Blogger picisan buat duit xseberapa lagi,


Shamiera Osment

*notakaki : Kalau ada silap dan salah minta tunjuk ajar ya semua…

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015


Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join 🙂
Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support!

Shamiera Osment