I’m Enough!

Salam Jumaat everyone…
This video were dedicated to all woman out there who never felt enough with their-self.. n sometimes I am.. Ramai wanita yang sentiasa tidak puas dengan apa yang ada dengan diri mereka, sentiasa berasa rendah diri, sedangkan mereka sudah cukup bagus,kandangkala lebih baik dari segelintir yang lain…
So enjoyed video ni…¬†

This video burst my tears today… ūüėõ So today i’ll said, I’m ENOUGH…
Bersyukur dengan apa yang kita ada,,,
Syukran Ya Allah,
Shamiera Osment
Advertisements

Cons Project Kuala Lumpur

On 20 September 2014, Converse Malaysia had organize an awesome event at Wakalab, Media Prima Digital, located at Jalan Riong Bangsar, Kuala Lumpur. The 12 hour event that start at 10 am until late was a global initiative community project constructed to inspire the next generation of creative souls through sports, arts, music and style. In collaboration with professionals in the world of skate, entertainment and art.
Registration counter

The CONS Project were hosted interactive workshops for those who are interested in learning. The first session for that day is skateboarding workshop that were hosted by Joe Ipoh, Mariss Khan, Screw The Box and Converse Flow Skaters. I was Joe Ipoh fans when I’m in a secondary school, which I get the influence from the older sister who love the extreme game. She love to bought the extreme magazine(i forgot the name) that is full with the info about the x-games in Malaysia. We even went to the Malaysian x-games once and enjoying the extreme scene. When my sister asked Abah to bought her skateboard, he only bought us the cheap skateboard which only allowed us to ride on it and you can’t even do any tricks with it because its a hard plastic board..haha…¬†

Joe Ipoh also in the crowd
High School memory such an awesome to remembered but never thought that I will married to ex-skaters one day.. My husband used to play skate from high school and he stop playing skate just before he met me..hahaha.. I’m a bad influence? Did I stop him? Nah! He just getting busy and forgot about his skateboard world that time..but he still kept his old deck in the house…¬†
Mariss said that DingDang influence him to skate


The first session also were served with nasi lemak and drinking water for all attendees and I was really enjoyed the super relax talk by Mariss Khan about the Malaysian Skateboarding industry, the influence that he got with his skateboard design. After the QA session with Mariss Khan the event continued with ScrewTheBox, the guy behind the scene who capture the great video and picture in the skateboarding industry. 

i want this!!! 


During that session, there also others great things happening at the Wakalab where you can ‘cuci mata’ and start your saving to buy the gorgeous Cons Weapons Shoes which I also fall in love with the design. Thanks to Converse who inviting the great shoes to make the all skaters more handsome and comfort while doing the Ollie.¬†
the making off supercool cons project shirt


You also can queue up to grab your free Converse shirt with your on choice design from Black Canvas that day… My husband were so happy with it and even wear it that night while working, and he said that the shirt was comfy and ‘tak panas’.. ūüėõ¬†

skatepark

the hijabis skaters
There is also Converse Skatepark where you can skate all day and the skaters from all age and gender were enjoyed at it… I even spot a Hijabis skaters that day and salute her for being herself and proud of it..You go girl!

custom your deck here!


Anyone who brought his skateboard can also custom or restore their old board with the Cons Project Team.

Later that day you also can enjoyed mixing your own beats, filming and production, graffiti and many more; CONS has it all. The music session were hosted by Kudut from The Azenders and Subculture and art session hosted by District Collective, scene in Malaysia, all in relation to the theme for Converse CONS and lastly gigs by independent local acts (Azure For Janne, Instake, Maddthelin and I-Revival). Winners of Converse Get Loud from Converse Malaysia’s 2013 Music Tour and Online Campaign, Nervedeless, were there entertaining the attendees. 

Too bad I can only join the event until lunch because need to rush home to entertain our guest from Kuantan.. 


The day were ended with a gig session and with a great show by The Subculture! Havoc!


You can check out the Converse Malaysia Facebook page for the event pic and also¬†don’t¬†forget¬†to follow them if you¬†don’t¬†want to miss out the great event from them in the future!
My Loot!
By the way thanks again Mr. Cool Jack who invited me in this awesomeness event! 
Skate For Life?

Shamiera Osment

Tugasan Kedua Cabaran iPhone 5s


Sudah 2 hari bermula tugasan kedua cabaran iPhone 5s dimana tugasan kedua memerlukan kegigihan para peserta untuk memenangi handphone idaman hati… so tugasan kedua adalah berbunyi begini :

Untuk tugasan ke dua memang senang tapi memerlukan masa dan kesungguhan untuk mencapai impian. Peserta perlu menjadi¬†top 70 penulis komen¬†di¬†blog Denaihati¬†untuk kiraan komen bertarikh 15/9 ‚Äď 15/10/2014.
  1. Jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget.
  2. Peserta dikehendaki menggunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. contohnya sekiranya domain blog  hasrulhassan.com maka gunalah username Hasrul Hassan atau sekiranya domain adalah wanhidayat.blogspot.com maka gunalah username Wan Hidayat.
  3. Jumlah setiap komen mesti melebihi 10 perkataan yang kurang akan dipadam.
  4. Komen mestilah bersesuaian dengan tajuk entri jangan lari topik hanya kerana nak mendapat jumlah komen yang banyak sebab ianya juga akan dipadam.
  5. Syarat satu banner di blog peserta masih dikekalkan dan adalah diharap semua peserta dapat menukarkan banner yang ada kepada banner ‚ÄúQurban di Kemboja‚ÄĚ yang boleh didapati di¬†sini. Semuga sedikit sumbangan mempromosi ini menjadi asbab kita akan mendapat gajaran yang berlipat kali ganda.
  6. Pastikan peserta sentiasa update senarai penaja dengan backlinks supaya tidak tersingkir dari cabaran kerana admin akan sentiasa memantau entri penyertaan.
  7. Peserta yang masuk dalam top 70 akan layak untuk masuk pusingan terakhir.

So senang tak? Nampak senang tapi siapa yang leka dan perasan bagus musti tewas..kikiki

Oh yang menulis tu pon same la kan..kena gigih sikit…Jom menambah ilmu di blog Denaihati.com.. Insha Allah banyak manfaat dapat dari pembacaan di sana…

Tak lupa juga terima kasih kepada penaja yang baik hati ini..tanpa anda tiadalah cabaran yang best ini…¬†

Penaja Utama

  1. http://amariman.com

Penaja Individu

  1. http://ejamothman.com
  2. http://www.eridy.com
  3. http://www.hilalazmi.com
  4. http://www.eizil.com/
  5. http://www.asamboi.my
  6. http://www.diarymama.com
  7. http://pendekarberkuda.org
  8. http://www.saji.my
  9. http://abangensem.com
  10. http://www.enveeus.com
  11. http://www.pakarniaga.com
  12. http://anarm.net
  13. http://www.daddydee.net
  14. http://www.sunshinekelly.com
  15. http://sweetkurma.com
  16. http://awn.my
  17. http://mawarmerah2008.com
  18. http://www.blogieta.com
  19. http://www.broframestone.com
  20. http://www.akmaomar.com
  21. http://khairilmazri.com
  22. http://wowberita.org/

trimas trimas!

Akhir kata…

Saya Nak Iphone 5s!!!

Shamiera Osment

Happy Birthday Malaysia and Me!

Alhamdullillah praise to Allah saya masih bernafas lagi hingga usia ini… Semoga dipanjangkan umur lagi.teringin nak melihat anak membesar dan seterusnya walaupun mungkin semasa di bangku sekolah dulu I wish I just die… Xnak hidup lah everything… But then now I’m glad I still alive… Hihi

So today is my birthday!!! No party or celebration but then still happy coz mak
blanja lunch n hubby blanja dinner… ūüôā

Thanks to everyone yg wish birthday jugak arini…

Happy Malaysia Day,

Shamiera Osment

Hadiah Birthday in Advance!

Ini kemenangan pertama saya di bulan September as far as I can remember..
Rezeki dapat susu lagi..ok la 10 kotak susu Nestle Mom & Me.. Best kan.. Actually masa preggy me mmg suka minum susu ni..rasa vanilla sedap n xloya..
So dah xpregnant nak wat pe kan? Tapi susu ni sesuai jugak untuk mommies yang menyusu.so still good for me…
Tapi ada 10.. Nak jual la nanti..hihi..
Thank you Nestle Mom and Me for this early birthday gift…
Milk lover,
Shamiera Osment.

Tips Temuduga Pegawai Latihan E41

Assalamualaikum… Entry ni just nak share my experience interview untuk Jawatan Pegawai Latihan E41…
Apakah Pegawai Latihan E41?
Adakah seperti pegawai tentera? Sebelum pergi interview haruslah wat research sket dengan job yang ditawarkan tu k.. So basically pegawai latihan ni macam tenaga pengajar untuk Institut Kemahiran Bina Negara (IKBN) ..lecturer lah kan..pegawai latihan juga bermaksud anda dikehendaki memberi latihan yang sewajarnya kepada anak murid anda… Kan?
Sesi Interview
Semasa sesi interview yang dijalankan di Pusat Temuduga SPA di KL (xingat name tempat) … Orang mmg nampak tak ramai tapi dari perbualan dengan orang ramai di sana sesi telah pun dijalankan seawal 8 pagi dan berhari-hari ok…¬†
Bilik interview telah ditetapkan ketika mengambil no giliran.. So dengan penuh curiosity me pon curi-curi dengar perbualan dalam bilik… Macam susah je dalam hatiku… Risau..dah la lama gayanya… Nervous bak hang!
Bila no.giliran dipanggil masuk.ketuk pintu masuk.beri salam.letak bag.sit confidently…
Interviewer ada 2 org.Sorang pegawai SPA n seorang pegawai latihan.
First question was to introduced yourself in English… Bla.bla.bla
Then, mission n vission in your career path..nape amik bidang yang sama sampai Master. Apa target?
Then soalan pasal IKBN..apa yang u tahu pasal IKBN..the courses sume…
Then apakah kekuatan anda untuk saya hired anda job ni…¬†
Lepastu baru Pegawai Latihan soal jawab pulak…
Apakah cabaran menjadi pendidik di zaman sekarang?
Bagaimana hendak menarik minat pelajar untuk belajar?
Bagaimana cara pengajaran yang effective?
Bla.bla.bla dah lupa..hihihi…
Angguk angguk..sekian terima kasih…
End up bila keluar result…
Calon Simpanan jekkk…

Tapi oklah kan..dari 1500+ yang hadir dapat jadik calon simpanan…hihi

Shamiera Osment

Liebster Award


Semalam me telah di tag oleh sis¬†Norma MaaMieIqi¬†di post beliau untuk Liebster Award …apakah? dapat hadiah ke?¬†


Syarat-syarat nak join for fun this segmen:

1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.

2. Answer 11 question asked

3. Nominate another 11 bloggers with a small following  but with a lot of potential.

4. Create 11 of your own question for them to answer

5. Notify you nominate



1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.

2. Answer 11 question asked

1. Siapakah orang yang paling rapat dengan anda ?
Suami

2. Sekiranya tiba2 anda mendapat duit RM1 juta, apakah yang anda akan buat dengan duit tersebut ?
Bisness untuk menambah lagi duit..n of cos amal jariah and haji and of cos tambah asset!

3. Apakah sesuatu @ tempat yang memberi anda ketenangan ?
Lautan

4. Jika ternampak orang datang meminta derma, adakah anda akan marah ?
Depends on the situation.

5. Apakah yang boleh membuat anda tersentuh @ menangis ?
Cerita sedih.. :p

6. Jika ditawarkan satu tempat percutian percuma, manakah tempat yang ingin anda lawati.
Kalau percutian saya ingin mengikuti percutian jejak Al-Fateh…

7. Biasanya hari minggu apakah aktiviti anda ?
Spend time with family…

8. Adakah anda sudah berkahwin / berkeluarga?
Yup! anak 2…

9. Anda berasal dari negeri mana ?
Pahang

10. Adakah anda masih mempunyai ibubapa ?
Yup.. Alhamdulillah semoga mereka dipanjangkan umur..

11. Buku yang anda suka baca ?
Stephen King and all ghost story…


3. Nominate another 11 bloggers with a small following  but with a lot of potential..

Semoga blogger yang me pilih do this with pleasure and take it as fun ok…


 4. Create 11 of your own question for them to answer

11 soalan kepada blogger yang me tag…:-)

1. Nama manja anda?
2. Haiwan peliharaan yang pertama?
3. Makanan Malaysia favourite anda?
4. Pencapaian tertinggi sebagai blogger?
5. Hadiah paling best pernah diterima?
6. Keputusan Bahasa Melayu SPM anda?
7. Tempat di Malaysia yang belum pernah di lawati?
8. Siapakah P.Ramlee?
9. Perdana Menteri Malaysia yang pertama?
10. Status perkerjaan anda?
11. Pendapat tentang Liebster Award?
ok jawab jangan tak jawab k… Hope everyone had fun tagging and answering! ūüôā

5. Notify my nominate .. Done!


Shamiera Osment

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

Semenjak join group #kelabbloggerbenashaari kat FB followers bertambah and bertambah juga kenalan… Seronok group ni because abg Ben pon sangat aktif post di group… So hari ni beliau buat segmen, so jom laju-laju join la..
Latar Belakang Shamiera Osment
Seorang ibu kepada 2 anak bernama Az-Zahra dan El-Fateh… Graduated Master in Gastronomy from UiTM dihatiku..masih jobless… Blogger baru nak belajar… Currently stayed in PJ..so ada event best tolonglah invite ek.. :p
Kelebihan Blog Shamiera Osment

Malu rasanya nak cerita kelebihan blog ni.. So apa pendapat korang ada kelebihan tak? Of course la ada kan.setiap manusia ada kelebihan masing-masing… So SO rasa kelebihan blog ni pembaca boleh mengetahui hal isu semasa dan juga tips-tips parenting.. and also recipes yang mmg confirm jadi dari saya… ^_^”

Impian Sebagai Blogger

Impian sebagai blogger adalah berharap semua coretan mendapat manfaat semua… Nak hp free? Semua orang pon suka benda free nih..kalau diberi peluang apa salahnya..rezeki jangan di tolak kan… SO mmg teringin nak jadi food reviewer and ada travelog sendiri..best kan?
Ok thats all…
Tarikh tutup ? 11/9/2014 , jam 8 malam ! 

Selamat bersegmen semua!

Shamiera Osment