Palestine Talk dan Jamuan Raya Aidijuma

Alhamdulillah hari ini dapat spend time ngan kanda ke Jamuan raya and Palestine by Aidijuma…

Event ini di adakan bagi upacara sumbangan hasil jualan tudung Aidijuma Palestine kepada Viva Palestine..
Tudung version Palestine baru sahaja di jual pada hari Sabtu yang lepas, 16 August 2014 di semua concept store Aidijuma di seluruh Malaysia…

and macam biasa laris macam goreng pisang panas and me just sempat membeli 2 helai je..tu pon satu stock yg defect…what ever la janji xde koyak or senget…
Aidijuma Palestine
Actually this is my first time ke HQ Aidijuma di Bukit Jelutong.. ikut waze mmg suka wat naya org kan..berpusing la 2x jugak tadi.. Sampai je terus register kt meja registration..n dpt goodies bag..pastu me tanya suami pon kena register ke? Abg kacak tu kate kalo register dpt lagi satu goodies bag, maka lajulah iols registerkan kanda..hahaha

Krew yg di bahagian pendaftaran

Booth Viva Palestine

 So disebabkan event x start lagi maka me berpusing ke booth Viva Palestine n grab bukan 1 tapi 2 shawl Viva Palestine…semangat juang yg tinggi sebenarnya… :p

Save palestine sangat kan???

Sempat jugak bergambar with Jezmine Blossom

 Dalam pukul 12.45 event start with talk by Viva Palestine… Sedikit penerangan tentang keadaan semasa di Gaza, sejarah or time line kejadian, Asal usul kewujudan Israel. Tentang pengalaman mereka di semenanjung Gaza, tentang perit hidup di Gaza… Viva Palestine ini banyak memberi sumbangan kepada penduduk dari segi kewangan dan juga makanan. Mereka juga memberikan pinjaman with zero interest kepada penduduk Gaza yang ingin memulakan perniagaan… Yang penting kami di ingatkan untuk terus memboikot barangan Israel dan juga yg sekutu dengannya seperti McDonald yg telah menyumbang lebih 30tahun kepada Zionist nie… xmati pon xmakan mekdi kan? mekdi pon bukan healthy food… Jom mkn burger Ramly k..support our Malaysian business…

Talk from wakil viva palestine

After talk by Viva Palestine, Datin Norjuma pon membuat sedikit ucapan tentang sumbangan yang diberikan.. xbayak katenya.. tp me stalk page Viva Palestine tadi they said that AJ donate RM100,000. Alhamdulillah..mmg ramai fans AJ yg membeli sambil beramal ni kan?

Sesi penyerahan sumbangan kepada Viva Palestine

Viva palestine menyerahkan saguhati touch n go Gaza

sesi bergambar, iols je tgk cam i…huhu

Me with Datin Norjuma yg sangat gojes!
 After that adalah sesi makan yang sangat best..makanan di bawa khas oleh Kuzie Catering…
Antara juadah yang sempat me hadam ialah my favorite Soto, Sate, Cendol, Rojak, Apam balik Nipis, n kanda makan nasi beriani with rendang dinding n ayam masak merah… n for me the food was nice..semua cukup rasa! 🙂
Moh layan gambar makanan..huhu
xbyk pon me makan kan?

Dalcha Tulang rawan…

Dessert Table

rendang lemang sume ade

aiskrim goreng yg hot!

mee kari!

Shasha Bashir amik cendol…
 after makan-makan kami pon pulang kekenyangan.. tq Aidijuma bagi peluang fans datang event yg best macam ni…sonok!

Dpt tudung free..mmg best kan?

Article dlm goodies bag about Gaza issues!

Keep on Praying for Gaza…
Keep on boycotting Israel product and the Contributor…
Keep on donating…

A Financial Report by our Viva Palestina Malaysia Treasurer.

All contributions can be made to our account:


Pertubuhan Viva Palestina Malaysia

Account no : 5-64324-601324

Bank : Malayan Banking Berhad (Maybank)
Swift Code : MBBEMYKL
Bank address : Block C, Damansara Offices Complex, 
Jalan Dungun, 50490 Kuala Lumpur, Malaysia.

Shamiera Osment
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s