Berbuka Puasa Bersama Chef Ismail dan Sharifah Shahira

Bulan puasa tahun ini me xde rezeki na berbuka puasa di Hotel or restaurant pon…maybe belum ada rezeki lagi ataupon mungkin xda rezeki Ramadhan kali ini… Xpe la buka kt umah je pon ok…hihi

Last Sunday me g Tesco Mutiara Damansara untuk groceries shopping and time nak blk tu lalu kat food court Tesco tu tetibe ada Chef Ismail and Sharifah Shahirah tgk mengajak org utk take seat tgk dorang punya food demo. This event actually brought by P&G yg tgh na promote contest dorang utk Rumah Terbuka Bersama Para selebriti ini…

Promo ads

So dengan tak malu saya g la take seat depan sekali utk tgk demo tu.. Chef Ismail nak masak Nasi Minyak and Ayam Percik…mmg feberet tu..

Sesi quiz: salah pon dapat hadiah..hihi

Before Chef masak, Sharifah buat quiz untuk kasik goodies bag kat para penonton and because me kt depan kenalah jawab..

Soalannya: Eja Febreze…

Hahaha… Me pon jawab ngn confident tp acaner ntah salah eja sbnrnye tp dpt la jugak kan goodies beg…hihihi

Hasil kutipan

Than ada best prize iaitu periuk kecil Asahi utk dberikan.. Sape na menang kena g depan jawab soalan n saya adalah orang kedua yang bangun kehadapan jawab soalan yang berbunyi :

Bahan-bahan membuat butter cake?

Rugilah amik Culinary sampai Master kalo soalan simple nie xleh jawab kan..huhu
Dengan confident me menjawab pastu
Chef Ismail ckp ‘pandai jugak anak dara ni kan!’
Me jawab ‘ Mak dara ni..’
Sharifah Shahira pon ckp ‘ oi ko kawen umur 12 ke dik?’
Hahaha…terasa muda pulak kn..

Yang penting dptlah periuk comel itu… Blessed!

Sesi memasak.nampak ayam percik tu???

After siap food demo dorang agih-agihkan nasi minyak untuk juadah berbuka semua.
After that me pon pulang dengan happy nya…hihi… Xdpt pon berbuka kat luar tapi ala-ala je la kan sbb event namenya gitu…hahaha

Nasi yg ditapau.. Masakan dr rest Rebung katanya… 

Sape yg na join event cmni lg boleh g Tesco Klang laks nnt… 27 Julai ni ada last event ni…

Chef Ismail semangat nak dukung El-Fateh

Cooking is my passion.

Shamiera Osment

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s