Air Tiada, Salah Siapa?

source: google

Alkisahnya since rumah Flora asyik xde air, iols pon blk Bentong ngn anak-anak… Tgglkn kanda ku sayang dgn mamanya.. -_-“

Malam tadi me n my parent tdo umah klong kt Putrajaya coz penat na blk Bentong after tunggu my sis Atikah yg br sign off dr kapal… So pagi-pagi dah blk Bentong coz abah na keje n mak na bukak kedai … Lunch ni mmg iollss la kena masak.. Dlm kul 12 iols pon text Mak.. 
“Mak, air xde. Malas la nak masak…”
*Air tangki ada la tapi…mls na angkut dr toilet je…kikiki
Then mak reply;
“Pastu nak beli ke?”
Elok mak reply me g dapur air ade pulakkkk… Dah takdir kena msk arini…
Main pointnya air tiada na salahkan siapa? Syabas ke? Indah Water? 🙂

Air itu rezeki yang turun dari Allah..walaupuan ada manusia yang digerakkan untuk menutup pintu rezeki itu kepada kita tetapi hakikatnya ianya dengan izin dari-Nya. so maksudnya jikalau kita tidak mendapat rezeki itu dari-Nya mmg dah tertakdir begitu la hendaknya. kan?

source : google

Bersabar dengan dugaan yang datang.

Dugaan hanya datang kepada orang-orang yang hebat seperti kita. Insha Allah.

Love.Hate.Wisdom
Shamiera Osment
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s