In Memory of Loving Pak Tam…

Post yang sebelum ni ada bercerita tentang sakit Pak Tam and Pak Tam telah meninggalkan dunia yang fana ini buat selama-lamanya… Al-Fatihah buat arwah Abu Bakar bin Ismail…

Pak Tam adalah abang abah dan pemergian beliau sangat dirasai oleh kami sekeluarga… Kami sekeluarga sgt rapat dengan Pak Tam coz bila arwah Tok dah meninggal everytime blk Taiping kami akan tggl di rumah beliau… Arwah juga sangat happy bila kami blk sana..selalu musim buah arwah akan berusaha mengutip buah-buahan untuk dijamukan kepada kami…

Pertemuan terakhir pada Ahad lepas tika dan waktu ini menggamit memori bersama arwah… Arwah sgt gembira melihat kami datang melawat beliau di hospital.. Arwah berusaha menegaskan dia ok je.. ” Tak da apa lah..biasa ja.. ” kata beliau.. Kami tersenyum melihat wajahnya yang ceria dgn kehadiran kami… Habis waktu melawat kami pon bersalaman dan berjanji akan pulang beraya bersama tahun ini..bersama dgn Cik Nan yg br dpt transfer blk ke Kuantan selepas 5 thn di  Sarawak… Tahun ini pasti kami akan pulang beraya di sana walaupun tanpa Pak Tam.. T_T

Pak Tam meninggal selepas discharged dr wad n beliau smpt keluar bersama anak-anak beliau minum ptg di warung Mak Jah di Kuala Sepetang…saya smpt like pic beliau bsama anak- anaknya…

Source : instagram my cousin… 

Terkejut yang amat apabila mendengar khabar buruk itu.. Yang pasti mati itu pasti… Dari Dia kita datang dan kepada Dia kita kembali…

Di saat ini kami masih bersedih… Masih terasa hangat tangan bersalaman dengan arwah tempoh hari… Masih terbayang senyuman indah arwah…
Al-Fatihah…semoga arwah ditempatkn dikalngan orang beriman…

Love.Hate.Wisdom

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s