I Love Taiping!

Yesterday kami sekeluarga pergi balik Taiping, Perak… Tujuannya nak melawat Pak Tam yang sakit..Pak Tam heart attack n warded kt Hospital Taiping..Pak Tam mmg da byk kali juga msk hospital rupanya…cause of heart attack sume sbb sala mkn..overdose mkn buah di musim buah.overdose mkn jeruk..jeruk bahaya ok…tp iols suka sgt..acaner ntah kan..lalala… anak-anak lain yang nak datang melawat pon dia kata xyah.jumpa kt KL je..dia ada appointment kt IJN tis week…semoga terus sihat hendaknya..

Dalam pukul 2, mak guard pon msk ward ckp waktu melawat da tamat…rupanya tak whole day pon even hari Ahad… so kitorang pon kuar dari hospital..apa lagi..MAKAN TIME!!! weols sgt merindui cendol.popia basah.laksa and pasembor! om nom nom…

My family yg excited na mkn cendol… I love cendol kacang!

CENDOL paling best kt Taiping terletak di bandar Taiping..xreti na cite tmpt die..tapi name kedai tu AFC..kitorang makan kt ctu semlm..n PASEMBOR sekali..for me both food mmg best..pasembor agak kurang sket..rasenya dkt kedai BISMILLAH yg dekat ngn kedai AFC tu lagi sedap pasembor die..n ade pcik jual LAKSA nek moto dpn kedai tu…pas pekena Cendol..kitorang bergerak ke Larut Matang…

Kak Long with her hubs. Tmpt dating dorang dulu nie..

Larut Matang nie mmg port dari dulu na mkn POPIA BASAH..tp semlm kedai yg slalu kitorang mkn tu da SOLD OUT… -_-“… so mkn je la yg lagi satu kedai tu..yg Mamak ni wat kureng sket sebab a little bit spicy n inti dlm nye sikit…n kedai masakan lauk kampung tu pon da sold out lauknya..mak dpt merasa msk lemak pisang muda…mmg best.. Last time dtg mak n abah mkn lauk yg agak exotic seperti otak lembu n usus lembu…otak lembu mmg best..tp ususnya agak keras…

Then next trip g mcari LAKSA… tp sebab my kanda xpernah g jln2 Taiping kitorang g lepak kt Taman Tasik Taiping…kenangan sgt tmpt nie…

Selepas bermain2 di taman kami pon blk selangor… otw blk singgah rnr Tapah n mkn LAKSA yg agak best kt Pak Tam cafe…dapat jugak mkn Laksa kan… Alhamdulillah..

Love.Hate.Wisdom
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s