Al-Fatihah buat Ami Schaheera…

This entry were dedicated to Allahyarhamah Salmi Syahira aka Ami Schaheera yg meninggal dunia semalam 26 March 2013… Kesakitan yang ditanggung ole arwah selama 3 tahun akhirnya berakhir.. Inshaa Allah…her last post on her instagram, she said that she will be better.soon or later, she will… Allah memberi ujian itu kerana dia tahu kita mampu menanggungnya.. n Dia tau Ami da tak mampu menanggungya lagi..maka dijemputnya pergi…Innalillahi wainnailahirajiun… Dari Dia kita datang dan dari Dia kita kembali…

source: google
Ami was a great person.. Arwah seorang yang periang dan sangat positive… She had inspired many people trough her style from her fashion blog and also with her healthy diet.. She so confident with her style and selalu tersenyum… #eatclean #Ami’s Kitchen pastinya akan dirindui semua follower… me pon da start missing her…¬†
Semoga roh Ami dicucuri rahmat dan beliau tenang di alam sana… Al-Fatihah…
Love.Hate.Wisdom
Advertisements

MH370 A Sad Ending~

Pukul 10 malam 24 March 2014, PM Malaysia, Dato’ Sri Najib announce that pesawat MH370 berakhir di Lautan Hindi..maka berakhirlah penantian untuk semua ahli keluarga penumpang…sedih dan sayu rasa hati semua rakyat Malaysia..semuanya rasa terkesan atas kehilangan pesawat ini..sejarah dunia terukir dan misteri ini hanya dapat terungkai dengan penemuan kotak hitam pesawat ini..sama-sama mendoakan kotak hitam segera ditemui… Insha Allah…
Janji Allah itu pasti..yang hidup pasti merasai mati…
source:fb
My deep condolence to all the family members on board and Al-Fatihah untuk semua umat Islam di sana..semoga dtempatkan dikalangan orang yang beriman… ūüė•¬†
Love.Hate.Wisdom

Family Day Warisan Mat Kelan and Saoma (WMKS)

¬† ¬† ¬† ¬†Hari keluarga Warisan Mat Kelan dan Saoma kali ketiga diadakan di Le Village Resort, Kuantan, Pahang..Family day kali ni 2hari 1malam je…sangat seronok juga tapi tak puas..xdapat byk hadiah…hihihi..lagipon sekejap sangat.. n my family and I x puas na men air laut…
Le Village Beach Resort

¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Alkisah perjalanan family day… check in pukul 2..arrived dlm kul 1330..so lepak tepi pantai dulu..bersalm-salaman dengan sanak saudara.. Mak Anjang n Mak Cik lain ade sediakn nasi dagang. nasi impit n mcm2 lagi..so boleh mkn dulu sambil tggu na check in…pastu dpt je kunci bilik trs msk bilik tido…hahaha…

Bonda with El-Fateh

¬† ¬† ¬† ¬† Aktiviti start kul 1730..pertandingan mewarna..so xde sape na mewarna..Zahra n Fate still xckp umur..so kitorang mandi kolam la..hihi…then feeling2 na mandi pantai..so g ke pantai..aduyai angin kuat gile..surfing mmg best la.. El-Fateh pon da terketar-ketar kitorang lari masuk kolam blk..huhuhu

Anak-anak saudara yg gigih mewarna…

Arsyad yg super happy.. Zahra super blur…

El-Fateh with Kanda

Still kekwat..

¬† ¬† ¬† ¬† Malam lepas maghrib ade bbq dinner..ade ayam n daging n ikan bakar resort sediakn..n of course ade lain2 appertizer, soup(mushroom soup) kak long kate die masak lg sedap..huhu..dessert pon sekadar kek bua yg dletak icing..n pudding n buah-buahan… BBQ nye food ok la..tp dagingnya sangat la keras..sebabnya daging tu RARE..merah lagi..urmmm..n nasi goreng pon digoreng ala kadar je..yg plg best kambing yg dibawa sendiri..dorang je tlg bakar kan..hahaha…

Na mkn..lapar nie..

          Aktiviti malam adalah lucky draw yg dbahagikn kpd 2 kategori, Dewasa n Pasangan.. so me mmg kategori pasangan la..me dpt la iron Philips..ok la.. My mom dpt cofee maker Pensonic yg kak long sponsored..hahaha.. Kak long dpt pasta maker.. my sis ima dpt set tipuware bserta gula didalamnya.. lol! nisha dpt table lamp n hakim dpt speaker kecil.. then ade game meneka kacang.. me teka name atas name Az-Zahra dpt no 9 n dpt powerbank cap ayam n abg long dpt no 2 n dpt stove..itu je hasil kutipan mlm tu..

Hadiah kami sekeluarga…

¬† ¬† ¬† Esoknya after breakfast we all ade aktiviti sukaneka..ade game boling kelapa, dart, msk bola ping pong dlm bakul n kutip gula-gula..me xde menang ape2 pon…sgt tidak hebat..dpt kutip gula-gula ngn anak-anak je.. ūüôā ..my sister Salma n her husband mng 1st prize men dart..

Juara Baling Dart

Boling kelapa…

Hadiah-hadiah yg disponsored oleh ahli keluarga…

Nampak x permainannya? mak2 yg lebi kan..hiihi

My happy family

¬† ¬† ¬† After that, budak2 bujang men bola tampar pantai n me bwk anak2 mandi kolam lagi…blk otw ke KL anak2 terus demam…sian anak2…pastu check out and lunch…

¬† ¬† ¬† This is the 4th or 3rd time me dtg ke Le Village nie.. dtg dulu pon sbb family day pejabat JKR abah..resort ni mmg best.murah n selesa..Family Day WMKS nie dorang ade sponsor hamper, bg free 2 blk and also ade lagi discount… Resort ni ade chalet and also blk hotel..me dpt blk Hotel coz yg chalet sume makcik2 punya..

¬† ¬†Thats all report Family Day WMKS kali ke-3…Hope next time ada byk lagi games n karaoke
..last time me mng.thn ni dorang xwat laks…huhu..ok bai…

We are the Warisan Mat Kelan and Saoma…

Love.Hate.Wisdom

Day 11 : Mystery Flight MH370

¬†Latest update tentang issue nie…

1. MH370: Singapura tawar bantuan Pusat Fusion Maklumat

2.¬†MAS CEO Ahmad Jauhari Yayha said flight MH370 was not carrying any hazardous or valuable cargo. Ada buah manggis je katanya… wahhh..sedap tu..sape lah bwk blk Beijing tu kan.comei sangat tao!

3. In the absence of any sign that the plane was in trouble before it vanished, speculation has ranged widely.
macam2 spekulasi dah nie.. 

4.¬†China sahkan tiada warganegaranya terlibat keganasan, rampasan. Harapnya begitulah kan…

5.¬†Anwar “jijik” dengan tindakan kaitkan Kapten Zaharie dengan motif politik. kat Malaysia slalu la salah Anwar… ūüėõ

6.¬†Landasan Diego Garcia antara ditemui dalam simulator Kapten Zaharie. no comment kot…

7. Singapura tawar bantuan Pusat Fusion Maklumat. Dah pelbagai pihak dan pelbagai kepakaran ade kt dunia nie.xkan la xleh na jmpe lg..ni mmg betul2 konspirasi atau ujian Allah?

Semoga mendapat update baru yang lebih menghiburkan hati ahli keluarga penumpang…¬†

Hati ni tetap sayu terkenang 2 infant dlm flight tu..apa khabar mereka? ckp x susu, mkn, pampers sume..kalo sakit ade x doktor yg mrawatnya..ade ubat tak? ūüė•

Kami masih mengharapkan yang terbaik dari-Nya…

#uniteformh370 malam ni (18 Mac), di Piazza The Curve Mutiara Damansara. Dtg eh.. #DoaUntukMH370
So malam nie mmg na ke The Curve lagi kot… almaklumlah mmg sejengkal dari flat i…boleh la join the unite and fight nie.. eh! unite and pray!¬†
Semoga mendapat keberkatan dari-Nya…

Giveaway 2014 by Syira Lokman.

Giveaway 2014 by Syira Lokman.



Jom join Giveaway 2014 by Syira Lokman.
Hadiah-hadiah yang menanti pemenang:

1. Semua peserta akan disenaraikan dan anda boleh gunakan list untuk blogwalking.
2. Bloglist x 10 (sepanjang bulan April dan Mei tahun 2014) [SYIRA]
3. Tudung x 3 [DALEELA]
4. Topup RM5 x 3 [GHAZALI]
5. Lukisan x 1 [NURDANI] *pemenang WAJIB bagi gambar yang menutup aurat.
6. Bloglist x 3 dan keychain x 2 [CHE DYLA]
7. Domain dot com (selama setahun sahaja) x 1 [AZHAFIZAH]
8. Kupon rebate pembelian satin skinz rm50 x 5 [ALIYAH]
9. Novel x 2 *pemenang boleh minta nak novel apa [SHADHIRA]


Semoga ade rezeki untuk semua…

Kempunan Johnny Rocket~

Yesterday excited gile check CIMBcliks nampak la amount tu da msk…walaweiii..kol my hubby ckp mlm ni I na mkn Johnny Rocket..en.somi kate ok..nnt siap2 la..pas I blk keje kite g…
Ngn gembira pas mandikn my daughter n son I pon mandi..azan je trs solat.pastu trs siap2..Kanda blk pos die trs solat n siap2…
So trs head on g The Curve..smpi curve g ATM na kuar duit mls g atm cimb kononnya..na kuar duit pastu xleh..tukar ATM len pon xleh..last2 g ATM kt bank CIMB pon xleh..check balance $10 je..why oh why?
So I kol CIMB..die ckp check FLOAT lagi..x CLEAR lg…
huk.huk.huk..sadis..

Ending up mkn¬†Zinger Reloaded¬†kt KEPSI je…

Zinger Reloaded sedap la jugak..dpt yg panas2 lg..tp beselah salad mmg sedih dlm tu.. Onion ring dlm burger tu a little bit keras. n maybe sauce n mayo kurang..but Kanda enjoyed it.. pastu me order yg hot box tu..dpt ayam seketul n potato ape ntah namenye..actually hashbrown je pon..ade vege hashbrown tu..rasanya not bad la…

Hikmahnya mmg Allah xna kasi mkn Johnny Rocket cos dlm rest tu ade serve varities of beer n Halalnya meragukan coz xde Halal JAKIM pon… mkn yg HALAL je k…kanda pon xrestu na mkn kt ctu tp degil..Allah MAHA BESAR… kempunan ke cmtu? xkot… ūüôā
Love.Hate.Wisdom

Alhamdulillah…First ever catering…

Hari Rabu yg lepas-lepas me dapat order dr AIG.. dorang every rabu akn kasi free food kt pekerja dorang.. Alhamdulillah..kaching la sekejap…

Tapi…
2hari 2malam xcukup tdo…day first mengukus 500pax choc moist…kul 6pagi br tdo..then bgn kul 9 siap g beli brg pulak…g beli brg n mcm2 hal dr pj to nsk selayang then mcm2 hal smpi ke Aeon big kota damansara.. rezeki tuhan chicken leg murah kt ctu..tgh promo..terus rembat 295 pcs..org pon pandang serong kt me n my hubby…

then starting memsk smpi hari esknya…non-stop..just stop for bf Fateh je..hectic gile me n my hubby..
Alhamdulillah ade pertlgn my sister n brother in law…then BIL nye friend dtg mnyelmatkan keadaan…
Setel order tp delivery agak lewat dr djanjikn..huhuhu…

Saya budak baru blaja…

Alhamdulillah harini check da cleared…mak cik kayo ke?xpon sgt…tolak modal ckp la rezeki bln nie…

disebabkn da dpt rezeki besar bln ni..me xde pon mng contest bln nie… -_-‘

semoga ade lg rezeki cmni nxt time…

Love.Hate.Wisdom

Keep on Praying for MH370

Day 10 of mystery of flight MH370…

Semua orang berharap flight ini beserta isi anak kapalnya akan pulang dengan selamat..
Me pon berharap yang sama, walau jauh di sudut hati menyatakan no one had survive.. ntah la.. mungkin harus mempositfkan lagi minda ini…

Terlalu banyak rumors yang menyesakkan hati ahli keluarga penumpang..Latest news flight ni kena hijacked… A relief or pain in chest?

Ya Allah berikanlah petunjuk kepada kami semua…

we are waiting..please come back…

Love.Hate.Wisdom